Välkommen till Niklas Andersson Fansite - en sida tillägnad talangfulle musikalartisten Niklas Andersson!

*** JUST NU ! ***
-

*** NYHETER ***
My Fair Lady:Niklas kommer spela rollen som Freddie i Göteborgsoperans uppsättning, med premiär i Oktober 2007.

**************

Niklas Andersson föddes i Bollebygd år 1974. Redan vid 9 års ålder hade han bestämt sig för att han ville ha en karriär på scenen, efter att ha sjungit en julsång för sina klasskamrater. Medan många barn har samma typ av dröm, lyckades Niklas se till att hans dröm gick i uppfyllelse! Han studerade på Musikteaterskolan i Björnum i ett år (1992-1993), och fortsatte sedan på Balletakademins musikalartist utbildning i Göteborg (där han gick ut 1996).

1996 gjorde Niklas sin professionella debut, när han fick en roll i ensemblen till Miss Saigon i Köpenhamn. I januari 1997 fick han rollen som Tony i Malmö uppsättningen av West Side Story , där han fick lysande recensioner! (Han fick tillstånd att avbryta sitt 1 års kontrakt med Miss Saigon efter bara 6 månader, på villkoret att han hittade en ersättare OCH lärde upp honom). När Niklas fick höra att Miss Saigon skulle sättas upp i Stockholm (1998), gick han på audition igen. Den här gången fick han spela en av huvudrollerna - Chris!

I februari 1999 tog Niklas över rollen som Robert i Kristina från Duvemåla i Stockholm, och spelade rollen till och med juli samma år.

1999 gjorde Niklas sin West End debut, där han återigen spelade rollen som Chris i Miss Saigon (började som första reserv). Sir Cameron Mackintosh har sagt att Niklas är en av hans favoriter som Chris! I april 2000 gick Niklas vidare till nästa West End roll - Marius i Les Misérables ! Han spelade rollen till och med juni 2001. Niklas spelade återigen Chris i UK turnén av Miss Saigon (2001-2002). I april-oktober var det dags för Niklas tredje West End roll - han spelade Raoul i The Phantom of the Opera.

Därefter bestämde Niklas att det var dags att åka hem till Sverige igen. Han har sedan dess varit med i ett antal TV program (såsom Äntligen hemma, Allsång på Skansen, Diggiloo och Så ska det låta), varit med i Melodifestivalen 2004 (han var även med 2002), släppt en singel (Movin’, 2006), en barn CD (Lisebergskaninerna på nya äventyr, 2005), medverkat i julkonserter (samt sjungit några av låtarna på jul CDn Stjärnjul), och gjort ett stort antal andra konserter. Niklas har även medverkat på en CD med musikallåtar (Från Broadway till Duvemåla, 1997), tillsammans med andra elever från Balletakademins musikalartist utbildning.

1998 gjorde Niklas rösten till Garrett i den tecknade filmen Det magiska svärdet - kampen om Camelot. Han är även dubbat några andra filmer.

Under 2005-2006 har Niklas uppträtt tillsammans med Kjerstin Dellert i “Evergreens”. Hösten 2006 återvände Niklas till musikal världen - och spelade rollen som ledarkatten Munkustrap i Göteborgsoperans uppsättning av Cats, som pågår till och med Februari 2007. Under sommaren 2007 kommer han vara med på Diggiloo turnén, samt återigen göra “Evergreens” tillsammans med Kjerstin Dellert.